Dolphin Reiki is een energie die door Mark Scott ontwikkeld werd in zijn werk met dolfijnen. Dit is een vorm van reiki waarbij de liefdevolle en gebalanceerde energie van dofijnen geconcentreerd wordt in het hart. Bij de verwerking van verdriet, depressie of verlatenheid heeft het een grote positieve werking. Na het ontvangen van een Dolphin Reiki behandeling word het makkelijker om een gelukszaligheid als een natuurlijk gevoel te aanvaarden.

Creativiteit wordt vergroot en brengt de ontvangen in contact met het innerlijke kind en de genezende kracht van water. Dolfijnen hebben een totaal ander wereldbeeld dan wij. Zij leven in een voortdurende betrokkenheid met elkaar doordat zij telepatisch en via hun sonar een soort van radarmet elkaar in verbindin staan. Pijn, geboorte, vreugde of het samen ergens naartoe zwemmen is een gedeelte groepservaring. Zij leven in een eenheidservaring met de groep en met hun omgeving. Op zo'n manier wordt liefde ook compassie en is de individuele wil en de aandacht voor het ego bij de dolfijnen veel minder sterk.

De ouden Grieken vertelden al dat dolfijnen mensen in nood kwamen redden, dit gebeurd nog steeds. De bijzondere krachten van dolfijnen en hun speciale band met de mensen zijn als sinds eeuwen bekend. Dolfijnen zijn hele intelligente wezens, ze zijn master helers en schatbewaarders van het licht op moeder aarde. Hun rol is gelijk aan die van het Engelenrijk. Ze zijn hier om over ons te waken, ons te helpen en te ondersteunen. Ze hebben het vermogen je terug te brengen naar jouw bron. Hun liefde voor de mensheid is groot.

Velen kennen de dolfijnen-therapie voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis. Ook in Nederland wordt deze therapie gegeven in het Dolfinarium in Hardenwijk. Maar we hoeven niet daadwerkelijk met dolfijnen te zwemmen om hun liefdevolle en helende kracht te ervaren, een heerlijke speelse warme energie. Net als met Usui Reiki waar je energie uit het Universum doorgeeft zo werk je ook met de Dolphin Reiki met de energie van de dolfijnen. Je zult omringd worden door hun liefde en wijsheid tijdens de healing. Geniet terwijl je "zwemt met de dolfijnen".