Wat is een pendel? Een pendel is eigenlijk niks meer dan een gewichtje aan een koord of ketting. Je kunt er zelf een maken, maar je kunt er ook ÈÈn kopen. Ze zijn er te kust en te keur: van verschillende soorten materiaal, (half) edelsteen, hout, glas en in verschillende prijsklassen. Een pendel maken kan vrij simpel door een gewichtje aan een draad of (hals) ketting te hangen. En dan kun je denken aan je (trouw)ring of een bedeltje of een sleutel bijv. Het maakt niet uit of je een pendel koopt of zelf maakt, de werking is het zelfde. Let wel op de lengte van het koord/ketting, het koord/ketting dat tussen je duim en wijsvinger moet worden vastgehouden moet niet te lang zijn, 16-20 cm is lang zat. De pendel moet vrij kunnen uitzwaaien wanneer je deze gebruikt vanuit een zitstand door de elleboog op tafel te laten rusten.

Wat is pendelen nu precies? Pendelen is een oude manier om antwoorden te krijgen op vragen. Dat de pendel al zeer oud is kun je zien in de koningsgraven in Egypte, daar staan afbeeldingen van Chinezen die naar de zilvermijnen zoeken met een pendel. Deze stammen uit de tijd van 2000 jaar voor Christus. Zelfs in de bijbel word naar de pendel verwezen om water te zoeken in Egypte. Elk mens staat in verbinding met de kosmos en de aarde door zijn antennes: de handen, vingers, armen en voeten. Ons lichaam is het voertuig waarin kennis en mogelijkheden gevat kunnen worden die vorm krijgen door het gebruik van de pendel. Via de pendel kunnen alle vragen beantwoord worden als we op een positieve en degelijke manier gebruik leren te maken van alle mogelijkheden tussen hemel en aarde.

Het pendelen staat in dienst van zuivere instelling. Over de hele wereld zijn pendelproeven onder streng wetenschappelijke controles uitgevoerd en het aantal successen lag hoger dan de toevalskansen zodat men toch wel moest toegeven dat aan paranormale gevoeligheden niet meer getwijfeld kan worden. Hoe het precies werkt is niet duidelijk, maar de antwoorden die de pendel je geeft komen uit je onderbewuste of van jouw geleide Gids. Iedereen kan pendelen, wij zijn allemaal in staat om mits de nodige kennis, begeleiding en concentratie aanwezig is de pendel met goed resultaat te hanteren. Dit ter verruiming van onze mogelijkheden, als aanvulling op onze kennis en voor een beter begrip van onszelf en onze medemens. Je hoeft er geen cursus voor te volgen, al is het volgen van een workshop wel een leuke ervaring.