Een voetreflex-massage is het masseren van zones op en onder de voet die corresponderen met de organnen, klieren, zenuwen en andere delen van het lichaam. Door het masseren van deze punten maak je de zenuwuiteinden weer schoon en de energiebanen weer vrij waardoor de energietoevoer naar de organen e.d. herstelt. Tevens kun je een bepaald orgaan stimuleren of kalmeren. Veel mensen weten niet hoeveel informatie van de voeten af te lezen is. Je kunt niet alleen je lichamelijke gesteldheid aan de voeten zien, maar zelfs karaktereigenschappen.

Aangezien voeten vaak worden verwaarloosd door bijvoorbeeld slecht schoeisel heeft dit een negatief effect op het lichaam. Een voetreflex-massage bevordert de bloedsomloop in voeten en onderbeen, vermindert pijn, stimuleert de organen hun taak te doen en werkt preventief. Een voetreflex-massage werkt heel ontspannend en kietelt niet. Veel klachten zijn behandelbaar.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt weerspiegelt dat in de voeten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functioneerd orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Daardoor gaan het bloed en het lymfevocht minder stromen. Afvalstoffen kunnen moeilijker worden afgevoerd en voedingstoffen moeilijker aangevoerd. Dit proces gaat zich vanzelf versterken. Tijdens de massage worden de afvalstoffen vergruist, verdeeld en afgevoerd. Het leven stroomt weer. Een voetrellfex-massage duurt ongeveer 40 minuten en net als Reiki kan een voetreflex-massage gecombineerd worden met andere geneeswijzen.